tisdag 15 februari 2011

Recept

Det var en tjej som ville att jag skulle slänga upp receptet på mina cupcakes, som jag gjorde för några dagar sedan. Så här kommer det.


Muffinsarna
Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 st citron (skalet)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk sylt/cupcake
  • 1 nypa salt
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffinsar, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsform
  6. Fyll med en msk smet i botten, fyll i med en tsk sylt, och fortsätt med smeten i ungefär halva formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min eller tills de är gyllenbruna och torra inuti. Du kan procksticka med tex. en tandpetare, den ska vara helt torr när du dragit ut den.
För att få bästa resultat använd en muffinsform, som du placerar pappersformar i. Annars flyter gärna pappersformarna ut och muffinsarna blir inte lika fina.

Frostingen
Ingredienser:

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g phiadelphiaost
  • 200 g vit choklad
  • Saften från 1 citron
  • Karamellfärg (valfritt)
  • Dekoration (t.ex. strössel) 
Gör så här:

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och phiadelphiaost krämigt.
  2. Rör ner den smälta vita chokladen.
  3.  Blanda även i ev. karamellfärg (valfritt).
  4. Bred på frostingen på cupcakesen och dekorera med ev. strössel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar